Plan De Verlengde Duinstraat

Plan ‘De Verlengde Duinstraat’ is gesitueerd op een fraaie locatie van Hoogerheide. Dat maakt het tot een toplocatie voor woningbouw. Royale percelen in een oase van landelijke rust bieden u de groene ruimte om uw woondromen waar te maken. En dat alles in de bebouwde kom van Hoogerheide, in de villawijk, met veel openbaar groen en ruime percelen met overwegend vrijstaande woningen. Dicht bij alle voorzieningen en dicht bij de uitvalwegen die voor een uitstekende bereikbaarheid zorgen.

U krijgt de ruimte. In meters…

Het plan ‘De Verlengde Duinstraat Hoogerheide’ biedt u niet alleen ruimte in vierkante meters, maar ook in ideeën, vrijheid en creativiteit bij het bouwen van uw woning. De bouwpercelen hebben een oppervlakte van circa 475 tot 1055 vierkante meter. De bouwkavels zijn bestemd voor de bouw van van vrijstaande woningen.

In de omgeving

Het centrum van Hoogerheide is op loopafstand gelegen. De natuurgebieden Kortenhoeff en Grenspark Kalmthoutse Heide liggen dichtbij, net als de Bourgondische stad Antwerpen. En niet te vergeten de Zeeuwse stranden binnen handbereik. In de dorpen Putte en Huijbergen kunt u de unieke sfeer van de grensdorpen ervaren.

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal. Hier merkt u hoe natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Beleef het hoogteverschil op de Brabantse Wal door een actieve wandeling of fietstocht en geniet van een weidse blik op de landschappen, het Markiezaatsmeer en het havengebied van Antwerpen.
Onderweg kan een bezoek worden gebracht aan één van de fraaie negentiende-eeuwse landgoederen.

Het Plangebied

Het plangebied ‘De Verlengde Duinstraat Hoogerheide’ ligt in Hoogerheide Noordoost. Dat is in de bebouwde kom van Hoogerheide, tussen de Verlengde Duinstraat, en Wouwbaan. De bestaande groene elementen en structuren blijven zoveel mogelijk behouden. Nieuw openbaar groen en water worden zorgvuldig ingebed en vormen een toegevoegde waarde voor het plangebied en zijn omgeving.

…en bewegingsvrijheid

De gemeente stelt voor het plan geen beeldkwaliteitsplan vast. Dat betekent dat u de nodige vrijheid hebt bij het ontwerp, vormgeving, materiaalkeuze en kleurstelling van uw woning.
Slechts het excessenbeleid is dan van toepassing voor het hoofdgebouw. Dat betekent dat het hoofdgebouw niet in ernstige mate in strijd mag zijn met de ‘redelijke eisen van welstand’..”

Gemeente Woensdrecht
Huijbergseweg 3
4631 GC Hoogerheide
Telefoon: 0164-611111
E-mail: gemeente@woensdrecht.nl

GRONDUITGIFTE

Dhr. T van Beek
Beleidsmedewerker Grondzaken
Telefoon: 14 0164
E-mail: verlengdeduinstraat@woensdrecht.nl

Hoewel deze website met grote zorgvuldigheid is samengesteld kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.