Hoogerheide

Woensdrecht, een gemeente met ruim 21.700 inwoners, is gelegen tussen Bergen op Zoom en Antwerpen. Het landschap kenmerkt zich door de ligging, waarbij de steilrand of zoom, ‘Brabantse Wal’ genoemd, typerend is. Woensdrecht heeft bijna 9.000 arbeidsplaatsen en een groot buitengebied waarin de belangen van natuur, landbouw en recreatie op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast is Woensdrecht een gemeente met een actief verenigingsleven en worden er aansprekende activiteiten georganiseerd. De gemeente bestaat uit de 5 kernen: Woensdrecht, Huijbergen, Putte, Ossendrecht en Hoogerheide.

Woonplezier is meer dan een fijn huis. Buiten de deur is in de gemeente Woensdrecht eveneens genoeg te doen. Wandelen of fietsen in de frisse boslucht en polders. In verschillende horeca gelegenheden kan men gezellig uitgaan en heerlijk eten en drinken. Vele ruim gesorteerde winkels maken de kom van Hoogerheide tot een sub regionaal koopcentrum. De rijke natuur strekt zich uit tot in de wijde omgeving met tal van recreatie- en ontspanningsmogelijkheden.

Bereikbaarheid

Het landelijke Hoogerheide met rust en ruimte en circa 9.300 inwoners, ligt op een kruispunt van rijksinfrastructuur. De A58, A4 dragen bij aan een uitstekende bereikbaarheid en ook de centrale ligging van Hoogerheide zorgt ervoor dat u snel in Antwerpen, Breda Middelburg en Rotterdam bent. Met de fiets bent u zo in het centrum van bourgondisch Bergen op Zoom.

Voorzieningen

In Hoogerheide vindt u goede maatschappelijke voorzieningen, waaronder een gevarieerd aanbod op het gebied van winkelen, eten en drinken, kunst, cultuur, onderwijs, sport en spel, recreatie en zorg.

Met de stad Bergen op Zoom en Antwerpen onder handbereik zijn alle stedelijke voorzieningen dichtbij.

Het niveau van het aangebodene is hoog. Zowel in de winkels als in de horeca. U vindt in Hoogerheide een gangbaar aanbod en aantrekkelijke prijzen. De keuze is aan u. En met het nieuwe centrum in aanbouw, krijgt Hoogerheide een dorpshart waar het nog beter toeven is. Een gezellige kern voor ontmoeting en verblijf, met mooie winkels en gezellige terrasjes, waar u natuurlijk ook uw dagelijkse boodschappen kunt doen.

Sport is top

Woensdrecht is een sportieve gemeente bij uitstek. Dat is ook geen wonder, want de sportvoorzieningen in de gemeente Woensdrecht en nabije omgeving zijn  top. Of u nu van o.a golf, hockey, atletiek, tennis, voetbal of de wielerport houdt, u bent van harte welkom bij de diverse sportverenigingen en -accommodaties. Vaak prachtig gelegen en van een uitstekende kwaliteit. De voorzieningen bieden voor ieder wat wils. Of u nu topsport beoefent of als recreant lekker beweegt, in de gemeente Woensdrecht krijgt u er alle ruimte voor.

Onderwijs op hoog niveau

Zo heeft Hoogerheide bijvoorbeeld vier basisscholen, een middelbare school, het Zuidwesthoek College, en een school voor het beroepsonderwijs in de vliegtuigindustrie, het Markiezaat College en de Aircraft Maintenance & Training School.

Winkelen

Hoogerheide werkt aan een nieuw centrum, met enthousiaste ondernemers, mooie winkels en gezellige terrassen. Een warm kloppend dorpshart waar het goed toeven is. Niet alleen voor dagelijkse inkopen, maar ook als plaats voor ontmoeting en verblijf. En met de stad Bergen op Zoom en Antwerpen om de hoek, zijn de mogelijkheden voor een uitgebreide winkeltour bijna onbegrensd.

VRAAG UW INFORMATIEBROCHURE

AAN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

9 + 12 =

Gemeente Woensdrecht
Huijbergseweg 3
4631 GC Hoogerheide
Telefoon: 0164-611111
E-mail: gemeente@woensdrecht.nl

GRONDUITGIFTE

Dhr. T van Beek
Beleidsmedewerker Grondzaken
Telefoon: 14 0164
E-mail: verlengdeduinstraat@woensdrecht.nl

Hoewel deze website met grote zorgvuldigheid is samengesteld kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.